Discurs del President del GECA al Cim del Puigsacalm

Bon dia a tots.

Jo, Sergi Plana, president del GECA de Sant Esteve d’en Bas, us parlo en representació de les quatre entitats organitzadores de l’esdeveniment que avui ens ha portat al cim del Puigsacalm. Aquestes quatre entitats són: el mateix GECA, el GRUP EXCURSIONISTA ESQUELLES D’AMER, vila del president Carles Puigdemont, la COLLA EXCURSIONISTA ISARDS DE BESCANÓ, i l’ATENEU D’ACCIÓ CULTURAL DE GIRONA.

Nosaltres, de forma voluntària i altruista, hem volgut ajudar a subratllar la injustícia que comet l’estat espanyol contra el nostre país, Catalunya, a través de l’empresonament i exili forçat i injust dels nostres polítics. Persones que no han comès cap delicte i que pateixen la repressió d’un estat poc democràtic que no podrà aturar mai les nostres reivindicacions polítiques.

Sabem que aquest estat és dèspota i insensible i només afluixarà si la nostra pressió és molt forta, per això nosaltres us diem que no podem afluixar, no podem afluixar pels nostres presos i exiliats, no podem afluixar per nosaltres, pel nostre futur i per tots els que van lluitar i morir per la mateixa causa abans que nosaltres.

Avui, som aquí sobretot pels presos i exiliats, però també hi som per fer un pas més cap a la república que ens ha d’alliberar d’aquest jou hispànic que ens vol derrotats i submisos.

I demanem i esperem que els nostres representants ens defensin plegats. No volem divisió, no volem lluites polítiques, els nostres enemics sempre han anat i van plegats contra nosaltres.

Gràcies a tothom per venir.

Visca Catalunya