Cims per la llibertat

Socis i socies i amics i amigues,

Les entitats apadrinadores i col·laboradores de l'ascens al Puigsacalm el proper dia 13 d'octubre (GECA de Sant Esteve de Bas, Isards de Bescanó, ADAC de Girona i GEAE Esquelles Amer), cim triat pel president Puigdemont, volem fer-vos el següent comunicat en vers les inscripcions i programació d'aquesta jornada:

Cims per la Llibertat, amb el paraigües de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) son els coordinadors i líders d'aquest projecte. La FEEC, fent de paraigües, gestionant les inscripcions i marcant totes les pautes a seguir de seguretat i d'ascens i organització.

Les entitats apadrinadores i col·laboradores som les encarregades de concretar tota aquesta gestió que se'ns marca mitjançant la organització específica, en aquest cas, de l'ascens al Puigsacalm.

Dit això, pel que fa en concret a la organització del dia 13 al Puigsacalm:

S'han tancat les inscripcions al Cim Puigsacalm. Això s'ha fet sense coneixement de les entitats apadrinadores i col·laboradores, ja que no teníem capconstànciaque hi hagués cap límit i menys que fos de 500 persones. Segons la FEEC s'ha fet per motius de seguretat. Nosaltres creiem que seria molt més segur obrir més inscripcions i assegurar que tothom qui puja estigui inscrit i assegurat, però no ha pogut ser.

La FEEC ens demana que comuniquem als nostres socis/es i amics/es que si no s'està inscrit no es pugi al cim, segonsellsper motius de seguretat.

Els no inscrits que tot i això vulguin pujar, han de tenir present que serà sota la seva responsabilitat i que es preveu (pendent de confirmar) que es tanqui la carretera de Bracons a l'alçada de Joanetes i també per l'altre costat per St. Andreu de la Vola per tal que només els autobusos de l'organització hi puguin pujar.

Tots els inscrits han de dirigir-se a Sant Esteve de Bas, a la zona del Pavelló, on hi haurà places d'aparcament i serà allà on recolliran la camiseta i el braçalet d'inscripció. Llavors, hauran d’agafar un dels busos llançadora fins a Coll de Bracons (aprox. 5-6 €).Horari d'obertura de recollida de camiseta i braçalet: de les 7:00 a les 9:00.

Els busos començaran a sortir de Sant Esteve a partir de les 7:30.

Un cop al coll de Bracons, hi haurà membres de l'organització que aniran acompanyant fins al cim.

Hem de ser al Cim a les 12 h, ja que entre 12 i 13 h es quan es faran els actes oficials.

Just després dels actesserà el moment per dinar al mateix cim si us heu portat el dinar.

Un cop acabats els actes, farem la mateixa logística a la inversa.

Els busos faran el recorregut de baixada, de Bracons a St. Esteve d’en Bas, de 14 a 17 de la tarda.

En cas de mal temps, tots els actes oficials es faran igualment peròen el local de Can Tista (teatre del poble de St. Esteve d'en Bas).

Les entitats apadrinadores i col·laboradores del Puigsacalm, volem demanar disculpes per tots els que no us heu pogut inscriure, per nosaltres no hauria estat així, però hem de seguir les pautes de seguretat de la FEEC.

Per acabar dir-vos que en breu, a la web de cims per la llibertat podreu trobar mes informació especifica.

Gràcies a totes i tots