III BAS MOUNTAIN FESTIVAL. 30 d'abril del 2022.

III BAS MOUNTAIN FESTIVAL. 30 d'abril del 2022.

Coorganitzat entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, el GECA i la FEEC, durant el tercer Bas Mountain Festival tindran lloc diverses taules rodones, conferències i projeccions de documental. Tots aquets actes són la prèvia perfecte per la Lletissonada.

El III BMF començarà a les 9.30 amb una benvinguda institucional. Seguirà a les 10h amb una taula rodona per a debatre sobre "L’ús i l’abús de la muntanya” amb Xevi Puig (director del PNZVG), Sara Sánchez (tècnica del Consorci de l’Alta Garrotxa), Laura Plana (CIVIVA) i Pere Gelis Torró (membre del GECA). Seguidament, el públic podrà participar i fer preguntes.

Un cop acabat el debat, a les 13h es podrà gaudir d’una ponència sobre l'expedició de Charles Lyell a Catalunya, fent èmfasi en el seu pas per la Garrotxa. La xerrada titulada: "La ruta de Lyell a Catalunya (1830) com a eix argumental per impulsar un sender de llarg recorregut en pro de la divulgació de la geologia” anirà a càrrec d’Isaac Camps, geòleg i editor científic.

A la tarda, els assistents podran gaudir d’una conversa entre Quim Pons de la FEEC i la famosa alpinista Mireia Miró, una de les atletes amb més bon resultats internacionals en curses per muntanya i esquí de muntanya.

Tot seguit es passarà el documental: "TRAD: La Badalona als Cingles del Bertí”, que ens parlarà sobre els pioners del món de l’escalada així com del mantenim i recuperació de les primeres vies que es van obrir.

Finalment, s’acabarà la jornada a les 18h amb la projecció de "El Balandrau, infern glaçat” amb col·loqui posterior, en el qual participaran membres del GRAE i del grup de Muntanya dels Mossos d’Esquadra.

Totes les xerrades i presentacions s’emetran per streaming pel Canal de YouTube de Can Trona, excepte els documentals que només es podran veure de forma presencial.

Us esperem!