2n Bas Mountain Festival

El passat 18 d’Octubre, es va celebrar la segona edició del Bas Mountain Festival, un esdeveniment cultural co-organitzat per l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el GECA.

Aquesta segona edició va estar encapçalada per a les ponències del "Grau de Tràfec”, un pas estratègic en les comunicacions entre la Garrotxa i Osona, a través d’una visió geogràfica, excursionista i històrica de la mà de Jordi Gosalves, Pere Gelis i Miquel Àngel Fumanal.

La segona ponència la va donar el Sr. Josep Ma Musachs, director tècnic de l’editorial Alpina, a on va posar en valor la cartografia en paper; seguidament es va fer la presentació de la reedició del mapa de La Vall d’en Bas i Les Preses, editat conjuntament entre l’Editorial Alpina i el GECA, a càrrec de Jordi Gosalves que tindrà una sortida a la venta a mitjans d’Octubre.

Al migdia, es va fer la presentació de l’avantprojecte "La Vall d’en Bas 360º” una ruta circular de 74km i més de 4.400m de desnivell per la Vall d’en Bas, a càrrec d’Aniol Pujiula i Ramon Caballeria i va seguir el col·loqui sobre restriccions i limitacions d’accés en els espais naturals a través de Gemma Canalies presidenta Turisme Garrotxa, Merche Gonzalez de l’Àrea de Natura de la FEEC, Ramón Regi expresident del CeOlot i Albert Vilaplana, tot plegat moderat per a Quim Pons, director de la revista Vèrtex FEEC.

A la tarda la conferència i la projecció del documental "Valhalla, cielo de Roca” i el posterior col·loqui amb Edu Marín, protagonista de la projecció, va tancar el 2n Bas Mountain Festival 2021.

L’esdeveniment va tenir lloc a Can Trona "Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas” a on van passar un total de 53 persones a la sessió del matí i un ple absolut, respectant les limitacions Covid, de 80 assistents a la tarda. Aquest any, com a novetat, també es va fer la transmissió en directe a través del canal de Youtube, a on hi van haver 263 visualitzacions.

Aquest segon any es consolida el Bas Mountain Festival tot donant-nos a conèixer la part més cultural de la Muntanya i ens demostra que aquest petit festival te recorregut per anys.