"Cisquet" un maqui Olotí

Aquest any es commemora el 80 aniversari de la retirada republicana i la fi de la guerra espanyola. Per la nostra comarca van passar milers de persones de tota edat i condició que volien arribar a la frontera fugint de la barbàrie franquista, entre ells, centenars de garrotxins van marxar cap a França, unint-se a un èxode de proporcions oceàniques. El 2 de febrer del 1939, els Serrat-Pujolar, la família de Joan Serrat i Massó, darrer alcalde republicà d’Olot, van sortir desde Castellfollit de la Roca i travessant l’Alta Garrotxa, van creuar per l’Hostal de la Muga fins arribar a Sant Llorenç de Cerdans, al Vallespir. Allà, la família fou separada. En Joan i el fill gran, en Cisquet, van ser portats al camp de concentració d’Argelers i la mare (la Pilar), la filla (la Teresa) i el petit Miquel, van ser duts al departament de la Dromme prop dels Alps, on els van acollir. Joan Serrat i Pilar Pujolar eren els pares de Francesc Serrat Pujolar, en "Cisquet”, que posteriorment fou membre de la resistència francesa, maqui a la Catalunya ocupada pels franquistes i que morí afusellat al Camp de la Bota de Barcelona, el febrer del 1946.

Per tot això, volem commemorar l’aniversari de la retirada a terres garrotxines, el 2 de febrer del 2019, just 80 anys després de la marxa dels Serrat-Pujolar.

Amb ells, volem simbolitzar els centenars de veïns de la comarca que varen emprendre el camí de l’exili del que molts no van tornar mai més. Ho farem amb una marxa popular que sortirà de Sadernes i que, per l’Hostal de la Muga, arribarà a Sant Llorenç de Cerdans on ens retrobarem amb el poble que el febrer de 1939 va acollir prop de 70.000 refugiats. Allà, els nostres amfitrions ens esperen per celebrar l’esdeveniment amb parlaments, música, poemes i un àpat de germanor.

En voleu veure el cartell? Entreu aquí.

En voleu saber més? Entreu aquí

Apunteu-vos-hi!! No hi falteu! Ho podeu fer en el següent link!!

https://www.inscripcions.cat/ tosca190202-cisquet/formulari_ inscripcio? IwAR0E2Z2jmuAqrW1wpiDBTlv33u- VAr1rTgbW-alBRQijuOyM9uqEp2R_ uTk&fbclid=IwAR2FWqDSGR_ wO4sKwDxq4NknkcxRHqV9bfnWtmfy5 dLmEtjID5s7k1ruAXc